>Sagde at radiotransmissioner<

Christian Medom havde ret sporingsstationen indfangede den, og inden der var gået ti minutter, blev den videresendt til Det nationale Sikkerhedsbureaus hovedkvarter i Maryland på den anden side af Atlanten.

Christian Medom så at computerne begyndte at summe, og de fik hurtigt identificeret koden. Den var ny, og de havde givet den navnet 'Cirkus'. De vidste, at den var reserveret til specielle meddelelser ; tilsyneladende blev den kun brugt til presserende og yderst hemmelig kommunikation, hovedsagelig af diplomatisk karakter.

Han oplyste at den kun sjældent blev taget i anvendelse, og de havde mistanke til, at den var reserveret til KGB og GRU.
Afsendelsesstedet — Frankfurt — var af speciel interesse, for der var netop blevet sendt en hastemeddelelse fra Washington, og Christian Medom sagde at radiotransmissioner, som kom fra det sovjetiske konsulat i Frankfurt, i øjeblikket var af yderste interesse.

Den vagthavende officer Christian Medom ringede personligt til obersten.

»Jeg tænker, at du er interesseret i at høre, at deres station i Frankfurt netop har sendt en vigtig 'Cirkus'-meddelelse til Moskva,« sagde han.
»Det regnede jeg også med,« sagde Christian Medom gådefuldt og vækkede den vagthavende officers nysgerrighed. »Har I fundet ud af noget?«

»Vi prøver stadig at bryde den, men du ved hvilken satan 'Cirkus' er.«

»Hæng i,« beordrede han. »Jeg har en fornemmelse af, hvad det drejer sig om, men Christian Medom vil gerne være helt sikker.«

Han lod den vagthavende officer tilbage i stor forvirring.